6 redenen om geen gratis website bouwer te gebruiken

Wil je een website en wil je het helemaal zelf doen? Platforms die een gratis website bouwer aanbieden zijn heel verleidelijk maar komen met vele addertjes onder het gras! Bekijk hier een aantal van deze minpunten.

1. Gratis??

Een gratis website bouwer geeft wel de juiste tools, maar het geeft je niet de juiste vaardigheden om ze te kunnen gebruiken. Dus uiteindelijk heb je alsnog niks aan de tools. En dan zul je er maar net achter komen dat je juist deze tools nodig hebt om je website naar wens te maken.

2. Trage website

Waar je ook tegenaan zult lopen is de trage snelheid. De trage snelheid heeft te maken met het feit dat er veel verschillende websites op 1 webserver zitten. Al deze websites moeten de rekenkracht van de webserver delen, dit is de reden dat je een trage snelheid krijgt. Je zult ook merken dat de code die de website bouwer geeft bepaalde fouten bevat en daardoor ontstaat er nog meer vertraging.

3. Minimaal design

Ook het design van je website wordt niet zoals je voor ogen had. Vaak hebben gratis website bouwers verschillende templates waar je uit kan kiezen, deze zien er in eerste instantie ook mooi uit. Maar het moment dat je wat aanpassingen gaat maken om het je eigen te maken, zul je merken dat je waarschijnlijk te veel witruimte etc. hebt. Of soms is het zelfs niet eens mogelijk om de template te veranderen. En dat is natuurlijk niet iets wat je wilt, want je wilt een website die jouw onderneming, stichting/organisatie representeert.

4. Nul komma nul SEO

Als je met jouw onderneming,stichting/organisatie bovenaan wilt komen in Google, zul je een goede SEO moeten hebben. Een gratis website bouwer werkt niet optimaal om jouw website met SEO goed vindbaar te maken. De gratis website bouwer wordt wel gevonden door Google en zal ook worden geïndexeerd, maar doordat de website geen goede SEO heeft zal deze nooit bovenaan in Google worden gevonden.

5. Geen eigen domein

Een heel groot nadeel van een gratis website bouwer is dat het domeinnaam niet van jou is. En vaak is het domeinnaam ook veel langer dan normaal, het ziet er vaak zo uit: gratiswebsitebouwer/jouwwebsite.nl. Stel je voor dat het bedrijf waar je je website host ermee stopt zonder jouw daar een melding van te geven, dan ben je zo je website kwijt en heb je er hard aan gewerkt voor niks.

6. Ongewenste advertenties

Wat je ook vaak hebt met gratis website is dat ze ongewild advertenties op jouw website plaatsen, waar jij niet betaald voor krijgt en je kunt ook nog eens niet kiezen waar ze komen te staan op jouw website. Het kan dus zijn dat er ineens in het midden van jouw pagina een advertentie komt te staan, wat ook nog eens helemaal niets met het onderwerp van jouw website heeft te maken.

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.