10 tips voor startende ondernemers

Jij gaat ondernemen! Hele mooie keuze! De wereld staat voor je open! Lees hier een aantal tips over hoe je dit slim kunt aanpakken.

1. Doe een marktonderzoek

Wie zijn je klanten en waarom komen klanten naar jou / wat verwachten zij van jou? Allemaal vragen die heel belangrijk zijn voordat jij jouw product gaat verkopen, Het is veel effectiever om voorbereid je product te gaan verkopen dan dat je er niets van af weet. Dit zal voor de klant ook betrouwbaarder overkomen.

2. Maak een marketing plan

Wat wil jij bereiken met je bedrijf? En waarom wil je dit ? wanneer wil je dit bereiken? Allemaal vragen die van belang zijn als je een marketingplan maakt, je maakt jouw concept werkelijkheid!

3. Investeren

Investeer in jezelf, zorg dat je de kennis hebt die je nodig gaat hebben bij de verkoop van jouw producten / diensten, het is een enorm voordeel als jij weet waar je mee bezig bent. Net zoals bij het marktonderzoek zal het uiteindelijk veel beter overkomen bij de klant als jij als ondernemer weet waar je mee bezig bent.

4. Rechtsvorm

Wat voor bedrijf ga je opstarten? Ga je het alleen doen? Of wil je het met meerdere werknemers. Allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het opzetten van een bedrijf.

5. Boekhouding

Alles wat binnen het bedrijf gebeurd moet worden verwerkt in administratie, de boekhouding is een must voor jouw bedrijf. Alles staat genoteerd en je kan het zo terug vinden, er zal dus nooit onduidelijkheid zijn wanneer er iets vergeten wordt aangezien alles terug gekeken kan worden!

6. Concurrenten

Wie zijn jouw concurrenten en zijn deze veel groter dan jouw bedrijf? Doen zij exact hetzelfde? En hoe ga jij er voor zorgen dat mensen toch naar jouw bedrijf komen en niet naar die van de concurrent. Dit kan je doen door een marktonderzoek te doen, je gaat dus ori├źnteren op de markt wat bedrijven al doen en hoe zij dit doen.

7. Geloof in jezelf

Zonder ergens vertrouwen in te hebben kom je er ook niet! Als jij er alles voor geeft om jouw bedrijf te boosten en het zo bekend mogelijk te krijgen zal het je uiteindelijk lukken!

8. Netwerken

Via wat ga jij zorgen dat jouw merk / product / dienst groot gaat worden of goed gaat lopen?Daarvoor zal je netwerken nodig hebben, mensen die jou kunnen helpen of zoals bijvoorbeeld sociale media. In Principe alles wat jou kan helpen om jou omhoog te helpen

9. Opzoek naar klanten

Hoe ga jij opzoek naar jouw klanten? Dat heeft betrekking op de vorige! Netwerken. Via deze manier moet jij ervoor zorgen dat mensen interesse krijgen in jouw bedrijf / merk. Denk aan het promoten via sociale media, of via andere bedrijven.

10. Slim werken

Je hoeft niet altijd hard te werken om te komen waar je wilt zijn. Slim werken is het makkelijker maken van hetzelfde werk, probeer dus dingen makkelijker / simpeler aan te pakken dan dat je denkt dat ze zijn! Dit zal je helpen bij de ontwikkeling van jouw bedrijf en nog veel meer.

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.