6 tips om zelf een wordpress site te maken
1. Gebruik zo veel mogelijk “goede”, legale WordPress themes en plugins
De WordPress.org website bevat duizenden WordPress themes en plugins die zijn gecontroleerd. Je kunt er vanuit gaan dat de meeste hiervan “goed” zijn, maar dit geldt natuurlijk niet voor allemaal. Als je een theme of plugin van een slechte website haalt, is de kans groot dat er gerommeld is met de code. De kans dat je website dan met malware wordt geïnfecteerd neemt dan toe.
2. Inactieve pagina’s verwijderen
De kans is groot dat je enkele inactieve plugins op je website hebt staan die je toch niet gebruikt, of plugins die actief zijn maar dat niet hoeven te zijn. Het is verstandig om deze te verwijderen van je WordPress website. Dit geldt ook voor themes die je niet gebruikt, zoals de standaard WordPress themes.
3. Administrator account aanpassen/verwijderen
Veel WordPress websites hebben maar één gebruiker: de administrator. Het is – helaas – zo dat de gebruikersnaam van het administrator account vaak admin is, terwijl dit zeer onveilig is (juist omdat zo veel WordPress installaties dit hebben!). Verander de gebruikersnaam admin in iets anders of maak een nieuw administrator-account. Vergeet niet om de rechten van het oude administrator-account te verwijderen!
4. Beperk het gebruik van plugins op je WordPress website
Ze verhogen de laadtijd en kunnen botsen, waardoor je website niet meer werkt. Vaak worden er plugins geïnstalleerd terwijl dit niet nodig is en het gebeurt nog vaker dat er een grote plugin wordt geïnstalleerd met vele functies, terwijl je maar één van die functies gaat gebruiken. Let hier op!
5. Handig weetje tijdens het schrijven
Als je een artikel aan het schrijven bent en je klikt op de ‘enter’ toets, wordt er een dubbele regel overgeslagen. Als je op ‘shift + enter’ klikt, wordt er een enkele regel overgeslagen. Op deze manier kun je mooi alinea’s aanmaken in je teksten.
6. Zet je contactgegevens op je site
Onderzoek heeft bewezen dat bezoekers meer vertrouwen hebben in een website als de contactgegevens duidelijk op de website te vinden zijn. Dit geldt met name voor webshops en het verhoogt je conversiepercentage. Heb je geen webshop, dan is het toch goed om een e-mail adres en eventueel een klein stukje Over Ons te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in een widget in de footer van je website.
Wil je dat wij jou helpen?