6 tips om zelf een wordpress site te maken

Wil je een website en wil je het helemaal zelf doen? Er zijn natuurlijk veel dingen om rekening mee te houden! Bekijk hier ons lijstje van musts om niet te vergeten als je gaat starten! Have fun!

1. Gebruik zo veel mogelijk “goede”, legale WordPress themes en plugins
De WordPress.org website bevat duizenden WordPress themes en plugins die zijn gecontroleerd. Je kunt er vanuit gaan dat de meeste hiervan “goed” zijn, maar dit geldt natuurlijk niet voor allemaal. Als je een theme of plugin van een slechte website haalt, is de kans groot dat er gerommeld is met de code. De kans dat je website dan met malware wordt geïnfecteerd neemt dan toe.

2. Inactieve pagina’s verwijderen
De kans is groot dat je enkele inactieve plugins op je website hebt staan die je toch niet gebruikt, of plugins die actief zijn maar dat niet hoeven te zijn. Het is verstandig om deze te verwijderen van je WordPress website. Dit geldt ook voor themes die je niet gebruikt, zoals de standaard WordPress themes.

3. Administrator account aanpassen/verwijderen
Veel WordPress websites hebben maar één gebruiker: de administrator. Het is – helaas – zo dat de gebruikersnaam van het administrator account vaak admin is, terwijl dit zeer onveilig is (juist omdat zo veel WordPress installaties dit hebben!). Verander de gebruikersnaam admin in iets anders of maak een nieuw administrator-account. Vergeet niet om de rechten van het oude administrator-account te verwijderen!

4. Beperk het gebruik van plugins op je WordPress website
Ze verhogen de laadtijd en kunnen botsen, waardoor je website niet meer werkt. Vaak worden er plugins geïnstalleerd terwijl dit niet nodig is en het gebeurt nog vaker dat er een grote plugin wordt geïnstalleerd met vele functies, terwijl je maar één van die functies gaat gebruiken. Let hier op!

5. Handig weetje tijdens het schrijven
Als je een artikel aan het schrijven bent en je klikt op de ‘enter’ toets, wordt er een dubbele regel overgeslagen. Als je op ‘shift + enter’ klikt, wordt er een enkele regel overgeslagen. Op deze manier kun je mooi alinea’s aanmaken in je teksten.

6. Zet je contactgegevens op je site
Onderzoek heeft bewezen dat bezoekers meer vertrouwen hebben in een website als de contactgegevens duidelijk op de website te vinden zijn. Dit geldt met name voor webshops en het verhoogt je conversiepercentage. Heb je geen webshop, dan is het toch goed om een e-mail adres en eventueel een klein stukje Over Ons te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in een widget in de footer van je website.

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.