6 handige tips om tijd te besparen met je social media

Wil je een website en wil je het helemaal zelf doen? Er zijn natuurlijk veel dingen om rekening mee te houden! Bekijk hier ons lijstje van musts om niet te vergeten als je gaat starten! Have fun!

1. Focus

De meeste ondernemers denken dat ze op alle social media kanalen actief moeten zijn. Maar dat is bijna niet mogelijk, al helemaal als je actief bent op alle social media kanalen. Het is daarom beter om je te focussen op 1 of 2 social media kanalen, probeer vervolgens ook consistent te posten op deze kanalen. Als je op vaste dagen content post, gaan je bezoekers er ook naar uitkijken

2. Thema’s

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om iedere keer weer originele content te verzinnen. Stel jezelf de vraag waarover je een serie berichten kunt maken, zo heb je al gauw content voor een aantal weken. Ook is het zo gemakkelijker om content te bedenken.

3. Tools

Het lijkt vaak alsof sommige mensen heel de dag actief zijn op hun social media, maar dat komt vaak doordat ze hun berichten niet handmatig plaatsen op hun social media. Het is daarom ook handig om een gedeelte van je social media berichten voor te bereiden en in te plannen. Daarmee bespaar je een hoop tijd!

4. Taken groeperen

Het kost vaak ook nog wat tijd om het social media bericht te maken. Het is daarom ook veel efficiënter als je de taken die je moet doen in bepaalde groepen verdeeld. Maak bijvoorbeeld een paar posts in één keer, zo kun je deze gemakkelijk uploaden en hoef je niet last minute nog te stressen omdat je een post moet maken.

5. Oude content recyclen

Dit kan misschien een beetje als valsspelen voelen, maar dat is het niet. Omdat je iets op één plek deelt houd niet in dat je niet op meerdere plekken kunt delen. En mocht je iets al een keer hebben gedeeld, deel het dan gerust nog een keer. Er is namelijk een kans dat meer mensen het zullen zien.

6. Stockfoto’s

Doordat je zo druk bent heb je natuurlijk niet de tijd om zelf dé perfecte foto’s te maken. Veel mensen gebruiken gewoon stockfoto’s voor hun social media kanalen, gewoonweg omdat het makkelijk is en omdat het goede kwaliteit foto’s zijn. Er zijn veel websites met gratis stockfoto’s

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.