10 redenen waarom je niet zelf een website of webshop moet maken

Vaak denkt men dat het zo gedaan is om een website te maken, echter is dit niet geval. Het wordt heel vaak onderschat hoeveel tijd er in zit. Vandaar dat wij een lijstje hebben gemaakt waarom het niet verstandig is om zelf een website te maken.

1. Tijdrovend

Webshops of websites beheren kost nou eenmaal veel tijd, dus waarom zou je het risico nemen om je eigen webshop op te starten als je van te voren al weet dat je er niet genoeg tijd voor gaat hebben? Wat kost jij per uur? €50? €60? Wat kost het om de website of webshop uit te besteden? Denk dus goed na of het echt wat voor jou is. Er zit veel tijd in het maken van een website, je moet namelijk heel veel dingen gaan uitzoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welke tools je nodig hebt, hoe werkt die tool? Wat wil je op je pagina? Alleen het onderzoek duurt al een paar uur en kan zelfs dagen duren. Het daarom belangrijk om goed na te gaan of dit je tijd waard is aangezien je als eigenaar van een onderneming, stichting/organisatie nog zoveel andere dingen hebt te doen.

2. Weinig kennis

Het beginnen van een eigen website of shop vergt veel kennis. Hoe start je? Hoe regel ik al mijn zaken? Simpele vragen die je jezelf moet stellen voordat je een webshop opricht. Voordat je start is het handig om ergens wat kennis opgedaan te hebben. Het gaat veel meer tijd en waarschijnlijk budget kosten als je geen idee hebt wat je aan het doen bent.

3. Trage laadsnelheid

Doordat je gebruik maakt van een website host, is de kans groter dat je een website een stuk trager laad. Dat wil je natuurlijk niet hebben want als er iets is waar bezoekers van houden is dat een website die snel laad. Als je website een trage laadsnelheid heeft is de kans groter dat de bezoeker sneller weggaat van je website.

4. Je valt niet op

Als webshop eigenaar is het de bedoeling dat je eruit springt als bedrijf. Klanten moeten op jou site belanden en een gevoel krijgen wat ze bij andere niet krijgen, en voortaan op jouw website willen bestellen aangezien het anders en beter is dan de rest. Dit is heel belangrijk voor een klantenkring op te bouwen, Je moet dus ten alle tijden zorgen dat jij als bedrijf eruit springt. Wie gaat aan de slag met jouw design?

5. Geen support

Als je zelf een website gaat maken sta je er alleen voor, je hebt niet iemand aan wie je al je vragen kunt stellen. Je moet dus zelf op onderzoek uit gaan. En als je iets wilt aanpassen zul je dit dus ook zelf moeten doen.

6. Geen of beperkte SEO

Je wilt natuurlijk goed gevonden worden op google. Het is daarom belangrijk om een goede SEO te hebben. Maar je moet natuurlijk wel weten wat SEO is en hoe je dit moet toepassen. Als je niet weet wat SEO is zul je ook dit eerst moeten onderzoeken, en ook dit kost heel wat tijd.

7. Statistieken

Doordat je gebruik maakt van een webhost kun je niet vaak niet de statistieken zien van je website. Dat is natuurlijk nadelig want je wilt wel weten hoe jouw website het doet, en door inzicht in de statistieken te hebben kun je eventueel zien wat je wellicht kunt veranderen aan jouw website.

8. Beperkte schrijfruimte

Je zult merken dat de schrijfruimte vaak beperkt is, hierdoor kan je waarschijnlijk niet alle content plaatsen wat je had gehoopt. Je moet nu dus gaan selecteren wat je wel op je website kunt gaan plaatsen. Of je moet je content gaan aanpassen en dat is natuurlijk niet ideaal omdat je waarschijnlijk al een beeld in je hoofd had.

9. Bezoekers

Vaak is het zo dat als je gebruik maakt van een gratis website host dat als je veel bezoekers krijgt op jouw website, dat jouw website trager wordt. Of in het ergste geval, je website wordt onbereikbaar. En dat is iets waar je niet aan wilt denken, dat je zo veel tijd en energie in je website hebt gestopt om er vervolgens achter te komen dat je website onbereikbaar is geworden.

10. Extra

Je kunt vaak geen gebruik maken van extra softwares zoals bijvoorbeeld voor nieuwsbrieven, seo of back ups. Dit is natuurlijk best vervelend, je wilt namelijk altijd wel een back up hebben. En je wilt ook dat je een goede seo hebt. Ook wil je natuurlijk dat je snel en gemakkelijk nieuwsbrieven kunt versturen, daarom zijn alle extra softwares handig.

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.