6 tips voor een converterende site: desktop, tablet en mobiel design

Het is super belangrijk om te zorgen dat jouw bezoeker op je site terecht komt en jouw site ervaart als een fijne site. Hoe je dat o.a. voor elkaar krijgt lees je hier verder.

1. Ervaring voor de klanten

Je webshop vanuit desktop is heel anders dan op je mobiele telefoon / tablet, Op de desktop kan het een enorm goede website zijn, maar dat is niet meteen zo op de tablet / mobiel. Er moet dus gezorgd worden dat alles via elk platform goed werkt, Dat zorgt voor de beste ervaring voor de klant en die zal dan ook zeker sneller terugkeren.

2. Laadtijd

Het is zeker een must dat niet alleen op je desktop alles goed werkt en snel laadt. Als mensen via een ander platform op jouw website terecht komen op hun telefoon en het doet er te lang over om bijvoorbeeld naar de volgende pagina te gaan, zullen mensen veel sneller afhaken en bij een andere website gaan kijken voor dezelfde producten / diensten.

3. Zoeken makkelijk maken

Een deel van je webshop bezoekers weet van te voren al waarnaar zij op zoek zijn. Het product zullen ze opzoeken met behulp van de zoekfunctie van je webshop. Het is, ook op mobiel, van belang dat je daarom een gebruiksvriendelijke zoekfunctie hebt. Dat wil zeggen; een zoekfunctie die op elke pagina makkelijk te vinden is, meedenkt met de bezoeker en een filter bevat.

4. Webshop makkelijk te bedienen via telefoon

Hedendaags gebruikt bijna iedereen een mobiel. De term mobile-first is daardoor bedacht. Er wordt gegoogled en jouw website wordt sneller via de mobiele telefoon bezocht! Heel belangrijk dus om er voor te zorgen dat jouw site er gelikt uit ziet zowel op desktop, tablet en natuurlijk de mobiel.

5. Less is more

 Foto’s die te snel bewegen, filmpjes op de achtergrond. Niet op elk formaat is dit mooi. Gelukkig is het mogelijk om weergaven op mobiel, tablet en destop aan te passen naar een mooi en gewenst formaat.

6. Snel betalen

Je wilt dat jouw klant natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk overgaat tot aankoop. Als de klant te veel stappen moet ondernemen om iets te kopen, zoals ellenlange formulieren en vragen en vinkjes, knappen ze gemakkelijk af. Denk goed na over de makkelijkste manier om te kunnen betalen!

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.