6 tips om een niet converterende website te verbeteren

Heb je een website maar wordt er niks verkocht? Of krijg je geen aanvragen? Bekijk even of je hier allemaal over hebt nagedacht! Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op!

1. Check je geloofwaardigheid

Zonder dat mensen vertrouwen op jouw website gaat er ook niks verbeteren, mensen gaan twijfelen of ze wel iets willen kopen of jouw website.

2. Inactieve pagina’s verwijderen

Om de conversies op je website te boosten moet je volledig inzicht hebben in de zoekintentie van je bezoekers. Daarmee kan je perfect inspelen op hun behoeften. Zo biedt je voor de juiste klanten de juiste content en zijn je bezoekers sneller geneigd over te gaan tot actie!

3. CTA-Button op je belangrijkste pagina’s

Een bezoeker converteert (bijna) niet zonder CTA elementen op je website. CTA staat voor call-to-action en zet de bezoeker aan tot het doen van een bepaalde actie. Dat kan variëren van offerteaanvraag tot het plegen van een telefoontje. Daarom is het zo belangrijk dat jouw belangrijkste en meest bezochte webpagina’s een goede CTA bevatten.

4. Toon jouw USP’s op juiste momenten

Jouw bedrijf onderscheidt zich op bepaalde elementen van haar concurrenten. Juist die unieke eigenschappen wil je kenbaar maken aan je bezoekers. Daarmee zorg je ervoor dat ze overgaan tot actie en gaan converteren.

5. Kleurgebruik voor conversie op je website

Door goed gebruik te maken van kleuren met je CTA, zorg je ervoor dat het aantal conversies zal stijgen. Wetenschappelijk is namelijk bepaalt dat een kleur als blauw betrouwbaarheid uitstraalt en een kleur als oranje urgentie uitstraalt! Wij schreven hier alles over in het artikel over kleuren marketing.

6. Belangrijkste element voorpagina

Zodra een bezoeker op jouw website is geland wil je die zo snel mogelijk helpen met haar doel. Het belangrijkste element van jouw website moet dan ook direct en goed vindbaar zijn op de homepage. Is dat het aanvragen van een offerte of is dat het kopen van je product? Daar moet je goed over nadenken!

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.