7 dingen waar je aan moet denken voordat je een nieuwe site neemt

Wil je een website en wil je het helemaal zelf doen? Er zijn natuurlijk veel dingen om rekening mee te houden! Bekijk hier ons lijstje van musts om niet te vergeten als je gaat starten! Have fun!

1. Keuze domeinnaam

Het kan lastig zijn om een nieuw domeinnaam te kiezen. Je domeinnaam is namelijk jouw identiteit op het internet, dus je wilt dat deze pas jouw bedrijf past. Kies een domeinnaam die makkelijk te spellen is, hierbij hebben korte domeinnamen een voorkeur.

2. Responsive design

Als je een nieuwe website laat maken, dan moet deze ook responsive zijn. Het mobiele gebruik wordt steeds vaker en vaker gebruikt, het is daarom dus ook belangrijk dat je website een responsive design heeft. Met een responsive design is de kans dat je hogerop in Google komt ook wat groter.

3. Doel van je website

Het is belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met je website. Wil je veel conversie draaien, informeren of juist ondersteunen? Het is belangrijk om dit te weten zodat je ook jouw doelgroep kunt bereiken.

4. Teksten:

Bij het schrijven van content moet je er rekening mee houden dat het lezen op een beeldscherm anders is als een boek. Op een website kijken de bezoekerse eerst even snel naar de tekst voordat ze deze daadwerkelijk beginnen te lezen, maak dus duidelijke kopjes. Gebruik ook wat kortere zinnen.

5. Call to action

Een call to action moedigd bezoekers aan om ergens op te klikken of om contact met je op te nemen. Met de juiste call to action knoppen kun je het verschil maken of bezoekers wel of niet contact met je zullen opnemen. Met de juiste kleuren van de knoppen en call to actions vergroot je de kans op een hogere conversie.

6. SEO

Wil je goed gevonden worden in Google? Dan is SEO een must voor je website! Hierbij is het belangrijk dat je goede teksten op je website hebt met goede keywords. Juiste titels en afbeeldingen zijn hierbij ook belangrijk.

7. Beveiliging van je website

Beveilig je website goed om de kans dat je gehackt wordt klein te houden. Maak ook regelmatig een back-up van je website! Mocht je nou gehackt worden dan ben je je website niet volledig kwijt.

Wil je dat wij jou helpen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je ondersteuning nodig? Wij helpen je graag verder! Plan gemakkelijk via onderstaande link een gratis en vrijblijvende adviesgesprek in.

Bekijk de diensten van Blazter.nl

Wij ondersteunen jou met je website, webshop, SEO en veel meer! Lees hier verder over onze diensten!

Website

Jouw online visitekaartje voor jouw bedrijf

Website

Je hebt een bedrijf, je hebt behoefte aan een website die 2021 ready is, altijd up-to-date is en mee gaat met alle nieuwste mogelijkheden die het Internet met zich mee brengt.

Webshop

Jouw webshop die converteert. Zonder zorgen.

Webshop

Een online shop onderhouden brengt zo veel met zich mee. Wij ontzorgen je zodat je kunt focussen op verkoop en klantenbehoud en contact.

SEO

Jouw webshop organisch steeds hoger in Google?

SEO

SEO is een ware kunst. Wij zijn experts in het omhoog krijgen van jouw website in Google. Lees verder of neem contact op voor meer informatie.