Navigatie

Als je de navigatie wilt aanpassen volg dan de volgende stappen:

  1. Zoek in de linker wordpress balk “Divi” op
  2. Ga naar “Themabouwer”
  3. Klik bij het standaard sjabloon op de navigatie (pas op deze navigatie staat op elke pagina)
  4. Pas de navigatie aan

De secties binnen deze navigatie hoeven niet perse globaal te zijn. Mochten deze wel globaal zijn en staan deze secties ook ergens anders op uw website, dan worden deze ook aangepast.

Staat er meer dan 1 sjabloon? Alle groene navigaties zijn globaal. Dit betekent dat de navigatie die op het globale sjabloon staat, ook op die andere pagina’s staan.

Staat hier een grijze navigatie tussen? Dan is dit niet de navigatie van het standaard sjabloon. Deze moet je dus eventueel apart aanpassen. Dit hoeft misschien niet als de sectie, die je in het standaard sjabloon hebt aangepast, ook globaal staat.

U kunt links onderin kiezen of je de backend builder of de front-end builder wilt gebruiken. Zijn deze opties er niet? Dan moet je in het midden onderin op het paarse rondje met de 3 bolletjes erin klikken.

Navigatie menu inhoud aanpassen

Stap 1: Selecteer “Menu’s” in de linkerzij balk onder het kopje “Weergave”

Nu bent u op de bewerk pagina van uw menu. Hier kunt u uw menu aanpassen, als het goed is ziet u een lijst met blokken, deze blokken zijn de menu items. De lijst loopt van boven naar beneden en staat op volgorde van welke link als eerst komt.

Op de linker bewerk tabblad heeft u een keuze om nieuwe items toe te voegen aan het menu. Die items kunnen links zijn naar andere pagina’s van uw website maar ook links naar andere website’s.

Als u een van de pagina’s aanvinkt en drukt op “aan menu toevoegen” komt de link in uw menulijst helemaal onderaan (als laatst). Als u het item die u net heeft toegevoegd op een andere plek in het menu wilt kunt u de menu items slepen naar de gewenste plek.

Als u een item wilt toevoegen met een link naar een andere website drukt u op: “aangepaste links” en vervolgens vult u de URL in dus de link van de website en vult u de tekst die weergegeven moet worden in. Vervolgens drukt u op de knop: “aan menu toevoegen”.

Als u een item van het menu wilt verwijderen of aanpassen drukt u op het pijltje wat rechts in de balk zit. Hier kunt u aanpassen welke tekst weergegeven gaat worden in het menu, u kunt ook het item verwijderen en verplaatsen.

LET OP!
Als u klaar bent met alle aanpassingen moet u op de knop “menu opslaan” drukken om het menu op te slaan anders worden uw aanpassingen niet toegepast.