Blogpost

 

Nieuwe blog schrijven

Stap 1: ga met uw muis over de ‘’Berichten” knop en druk op “alle berichten”

Op deze pagina vindt u al uw blogs. u kunt blogs hier bewerken, verwijderen en natuurlijk aanmaken.

Stap 2: druk op de knop “nieuw bericht“ links bovin aan de pagina.
Stap 3: druk op de knop “De divi opbouwfunctie gebruiken”
Stap 4: Selecteer clone bestaande pagina
stap 5: Kies een van uw oude blogs.

U heeft nu een bestaande blog gekopieerd. U kunt nu de tekst en afbeeldingen vervangen van uw gekopieerde blog.
Ziet u hier geen van uw oude blogs? druk dan op het kruisje rechtsbovenin en vervolgens op de knop: “terug naar standaardeditor” negeer alle onderstaande stappen en ga naar het kopje “Bewerken via standaard editor”

Teksten Visual Builder

De Visual Builder is een versimpelde versie van de backend builder. Voor ons (Blazter) is het overzichtelijker om in de backend builder te werken.

Teksten aanpassen

Je kan een tekst aanpassen door op de tekst te klikken die je wilt aanpassen. Als je 1 keer klikt kan je het aanpassen door op het tandwieltje te klikken. Als je 2 keer klikt dan kan je tekst gelijk aanpassen. Hierna kun je de tekst aanpassen naar de gewensste tekst. Mocht er iets toch niet helemaal kloppen, dan kan je altijd terug naar de backend builder door op de de 3 vakjes te klikken.

HTML tekst

Sommige tekst modules gebruiken HTML om de tekst op een bepaalde manier te laten zien. Wil je deze aanpassen dan moet je de module op tekst zetten in plaats van visueel. Dit kan in de Visual Builder door op het tandwieltje te klikken als je een tekst wilt aanpassen.

Links toevoegen

Als je een link wilt toevoegen aan de tekst dan moet je de tekst selecteren en op het paperclipje drukken. Hierna zie je een aantal opties voor het toevoegen van een link. Als je dubbel geklikt hebt op de tekst aanpassen moet je het volgende doen. Selecteer het stukje tekst waarbij je een link wilt toevoegen. Klik hierna op het link toevoegen icoontje (dit is het kettinkje), daarna zie je opties voor het toevoegen van een link.

Teksten toevoegen

Om teksten op een pagina toe te voegen moet je een nieuwe tekst module aanmaken. Dit kan door op het grijze plusje te klikken waar je de tekst wilt hebben. Dit grijze plusje staat niet altijd op de Visual Builder, zoek de plek waar je de nieuwe tekst wilt toevoegen en klik op de module erboven. Als je dit hebt gedaan zie je het grijze plusje. Nadat je voor de tekst module hebt gekozen komt het invoerveld tevoorschijn. Hier kan je je teksten schrijven. Ook kan je de styling van de teksten aanpassen onder het kopje ontwerp.

druk op een van de teksten die u wilt aanpassen en druk op het tandwiel in het grijze tabblad, als u de tekst wilt verwijderen drukt u op de prullenbakje.
Als u meer tekst balken nodig heeft kunt u op de 3de knop van de grijze tabblad drukken waardoor u de tekst dupliceert.

Als u op het tandwiel heeft gedrukt opent u een tabblad waarin u de tekst kan wijzigen.
Zodra u klaar bent met het wijzigen drukt u op de groene knop rechts onderin van de tab.

Onder de “Bewerk” of “Publiceer” knop is er een tabblad voor de categorie. Hier kunt u uw blogpost een categorie geven. Ook kunt u een categorie toevoegen door op “+ nieuwe categorie toevoegen” te drukken.

Afbeeldingen veranderen/wijzigen

Als u de afbeelding wilt wijzigen van uw blog dan moet u bij de rechter balk zijn. In deze rechterbalk staat een “uitgelichte afbeelding” vlak. In dit vlak kunt u uw afbeelding aanpassen.

WIlt u de afbeelding aanpassen in de Visual Builder? Dan heeft u deze rechter balk niet. Alles wat in de rechterbalk staat nu onder de Visual Builder. U kunt uitgelichte afbeelding helemaal onderaan vinden.

Bewerken via standard editor

LET OP! Deze stappen zijn bedoeld voor als uw blogs geen Divi builder gebruikt. Volg de volgende stappen niet als u de laatste stappen heeft gevolgd.

Tekst toevoegen

In dit veld kunt u uw tekst intypen boven in het veld zijn er hulpmiddelen voor de opmaak van uw tekst. Hierdoor ziet het er bekend uit, wellicht een beetje zoals Microsoft Word.

Als u op de knop “Publiceren” drukt, aan de rechterkant van uw pagina kunt u uw blog publiceren of opslaan als het al gepubliceerd is.

Onder de “Bewerk” of “Publiceer” knop is er een tabblad voor de categorie. Hier kunt u uw blogpost een categorie geven. Ook kunt u een categorie toevoegen door op “+ nieuwe categorie toevoegen” te drukken.