Verzendkosten

De verzendkosten kan je vinden bij Woocommerce->Instellingen->Verzendmethoden. Hier kan je alle verzendopties vinden.

Verzendzones

Een verzendzone is een gebied waar je verzendmethoden en verzendkosten voor instelt. Je moet hier met name aan landen denken, maar je kunt het ook per continent, staat of postcode instellen.

Wanneer je voor Nederland de verzendkosten wilt instellen, kun je bij Verzendzone dus het land “Nederland” instellen. Verzendzones gebruik je dus simpel gezegd voor de verzendkosten per land of postcode.

Verzendmethoden

De naam zegt het in dit geval eigenlijk al. De verzendmethoden is de manier waarop jij bestellingen zal verzenden. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je iets via PostNL zal verzenden. De kosten kun je tevens ook meteen aan de verzendmethoden koppelen.

In WooCommerce zijn standaard 3 verschillende verzendmethoden. Vast tarief, gratis verzending en ophalen. Uiteraard kom ik hier later in dit artikel op terug.

Verzendklassen

Verzendklassen hebben ook invloed op de kosten van de verzending. Bij de verzendmethoden kun je daarom ook altijd voor de verschillende verzendklassen die je hebt verzendtarieven invoeren.

Met behulp van verzendklassen kun je simpel gezegd voor bepaalde producten andere verzendkosten hanteren. Je koppelt een verzendklasse dus aan een product.

Een voorbeeld is dat je bijvoorbeeld een product hebt dat door de brievenbus past. Je kunt hier een brievenbus verzendklassen voor maken en een goedkoper tarief hanteren dan voor producten die met de pakket post mee moeten.