Coupons

Je kunt kortingsbonnen inschakelen door naar “WooCommerce -> Instellingen” te gaan. Op deze pagina zal je de optie “Schakel het gebruik van kortingsbonnen in” zien staan. Zet hier een vinkje om kortingsbonnen in te schakelen.

Coupons inschakelen, kortingsbonnen activeren in WooCommerce
Mocht je kortingsbonnen in WooCommerce juist willen uitschakelen, dan kun je hier het vinkje weghalen.

Verder zie je op deze pagina ook de optie “Kortingsbonnen cumulatief toepassen”. Wanneer je hier een vinkje zet wordt bij gebruik van meerdere kortingsbonnen de eerste kortingsbon toegepast op het volledige bedrag, de tweede op het gereduceerde bedrag en ga zo maar door.

Kortingsbonnen aanmaken in WooCommerce
Je kunt een kortingsbon aanmaken door naar “Marketing -> Kortingsbonnen” te gaan. Je zal op deze pagina direct bovenaan de knop “Kortingsbon toevoegen” zien staan, met daaronder alle kortingsbonnen die je tot nu hebt aangemaakt. Klik op de knop kortingsbon toevoegen.

Kortingsbon toevoegen
Zodra je op de knop geklikt hebt begint het hele spektakel met alle instellingen die je wel niet kunt doen. Het begint in elk geval makkelijk. In het eerste veld kun je direct een kortingscode invullen die klanten van je webshop moeten gebruiken om de korting te ontvangen.

In het veld onder de kortingscode kun je ook nog een beschrijving toevoegen, maar dit is volledig optioneel en niet zichtbaar voor je klanten. Het is wel handig voor jezelf om aan te geven waar je deze kortingscode precies voor maakt. Zo kun je kortingscodes goed van elkaar onderscheiden wanneer je meerdere kortingsbonnen hebt op jouw webshop.

Nu we dit gedaan hebben moeten we natuurlijk aangeven hoeveel korting deze kortingscode geeft en in welke situaties de kortingsbon gebruikt mag worden. Al deze instellingen kun je in de box “Kortingsbongegevens” instellen. Er staan in deze box 3 tabbladen vol met instellingen.